مقالات

تولید انواع سنگ گرانیت در ایران

انواع سنگ گرانیت

سنگ هایی که به عنوان نمای ساختمان استفاده می شوند، اغلب سنگ بازالت، گرانیت، اندزیت و اسپراخان می باشند. این سنگ ها از نظر ظاهر زیبایی خاصی دارند و بخاطر مقاومت بالا در بسیاری از معماری های ساختمان استفاده می شود.

در این مقاله قصد داریم در مورد انواع سنگ گرانیت و ویژگی های آن با شما صحبت کنیم. از اینکه با ما همراه هستید سپاسگزاریم.

طبقه بندی سنگ های تزئینی

به صورت عموم، سنگ هایی که به عنوان پوشش نمای ساختمان، سنگ فرش خیابان ها و غیره استفاده می شود، به سه دسته کلی تقسیم می شوند.

  • سنگ های رسوبی از قبیل دولومیت، تراورتن، لایمستون و غیره
  • سنگ های دگرگونی مانند مرمریت، ماربل و غیره
  • سنگ های آذرینی ماگمایی ( درونی و بیرونی)

سنگ های آذرین

این دسته از سنگ ها که از سرد شدن مواد مذاب آتشفشانی بدست می آیند، به صورت عموم به دو دسته تقسیم می شوند. ( سنگ های آذرین درونی و بیرونی)

سنگ های آذرین درونی به نام سنگ خارا نیز شناخته می شوند. علی رغم اینکه از مقاومت بالایی برخوردارند اما چسباندن آن ها با دیگر مصالح ساختمانی کمی دشوار است. زیرا به دلیل عدم جذب سیمان ممکن است به مرور زمان جدا شود.

سنگ های آذرین بیرونی را به نام سنگ اندزیت و اسپراخان می شناسند. برخلاف نوع اول در نتیجه منجمد شدن ماگماهای خارج از پوسته زمین ایجاد می شوند.

همچنین، به دلیل وجود برخی مواد و خارج شدن گازها و بخار، تخلخل کمی در ساختار سنگ بوجود آمده که چسبندگی آن را با سایر ملات بیشتر می کند. سنگ بازالت نیز یکی دیگر از سنگ های آذرین و از نوع آذرین بیرونی است. 

انواع سنگ گرانیت - سنگ بازالت ماکو

سنگ گرانیت

سنگ گرانیتی جزء سنگ های آذرینی می باشد که در نتیجه منجمد شدن مواد مذابی که در پوسته زمین وجود دارد، بوجود می آید.

این سنگ ها پس از تشکیل اغلب به شکل دانه های درشت دیده می شوند. از نظر رنگ بسیار متنوع است و با توجه به نمای ساختمان کاربردهای متفاوتی دارد.

سنگ های گرانیت معمولا به رنگ های صورتی کم رنگ تا قرمز یافت می شود. برخی دیگر از گرانیت ها به رنگ های خاکستری روشن و تیره وجود دارند.

تغییر رنگ سنگ گرانیت به نسبت میزان فلدسپات، کوارتز، بیوتیت و هورنبلند تعیین می شود. هر کدام از سنگ های گرانیت رنگی با توجه به زیبایی هایی که دارد در نمای ساختمان و معماری بناها کاربرد فراوانی دارد.

بیشتر بدانید: آشنایی با ویژگی های سنگ گرانیت

طبقه بندی سنگ گرانیت براساس رنگ ها

سنگ گرانیت را با توجه به معیارهای مختلفی می توان دسته بندی کرد. از آنجائیکه گرانیت ها حاوی کانی های متفاوتی مانند کوارتز، میکار، فلدسپات و غیره هستند.

میزان کم و زیاد بودن هر کدام از این مواد باعث می شود تا رنگ های متنوعی از سنگ گرانیت ایجاد شود. عموما گرانیت به رنگ های سفید، صورتی، مشکی، قرمز، سبز و آبی، در مناطق مختلف کشور یافت می شود.

موضوع دیگری که مهم است منشاء سنگ گرانیت است که در مناطق مختلف متفاوت است. زیرا شرایط آب و هوایی منطقه، نوع خاک، عمق معدن و عوامل دیگر همه در ایجاد نوع سنگ گرانیت تاثیر مستقیم دارد.

همین امر باعث شده تا زیبایی، استحکام و خالص بودن آن نیز متفاوت باشد. در ادامه مقاله برخی از انواع سنگ گرانیت که در مناطق مختلف کشور استخراج می شود را مورد بررسی قرار می دهیم.  

ویژگی های سنگ گرانیت مشکی

یکی از انواع سنگ گرانیت که زیبایی خاصی دارد، به رنگ مشکی می باشد. برخی از انواع سنگ های گرانیت مشکی دارای خطوط سفید و نوک مدادی هستند که زیبایی سنگ را دو چندان کرده است. معدن نطنز جایی است که از این سنگ به وفور یافت می شود.

زیبایی این سنگ باعث شده تا از آن در نمای بیرونی و سنگ فرش فضای داخلی ساختمان استفاده شود. دلایلی که سنگ گرانیت مشکی را در میان سایر سنگ ها متمایز ساخته است عبارتند از:

  • مقاومت بالا در برابر سایش
  • قابلیت جذب پایین آب
  • مقاوم در برابر سرما و گرما
  • زیبایی منحصر به فرد

سنگ گرانیت همدان

در قسمت های مختلف ایران، معادن سنگ گرانیت وجود دارد که از جمله می توان به معدن سنگ سرکان همدان اشاره کرد.

سنگ گرانیتی که در این مکان استخراج می شود از ویژگی های خاصی برخوردار است. به عنوان مثال، از مقاومت بالا و قابلیت ساب پذیری بالایی برخوردار است.

استفاده از سنگ گرانیت مشکی همدان، در قسمت های راه پله، سنگفرش فضای داخلی ساختمان و دیواره های راهرو نمای فوق العاده زیبایی را به ساختمان شما می دهد. کیفیت، استحکام و زیبایی این سنگ باعث شده تا قیمت بالاتری داشته باشد.

انواع سنگ گرانیت - گرانیت مشکی

مشخصات سنگ گرانیت زاهدان

معدن زهی در استان زاهدان بهترین نوع سنگ گرانیت را در خود دارد که به عنوان روشن ترین گرانیت گل پنبه ای معروف است. در مقایسه با سنگ گرانیت سفید نطنز روشن تر است و از سطح یکنواخت و دانه دار برخوردار می باشد.

ویژگی های سنگ گرانیت معدن زهی دارای ویژگی هایی از قبیل ساب پذیری بالا، کیفیت عالی، ضخامت و ابعاد بزرگ می باشند. تمام این عوامل در قیمت سنگ گرانیت تاثیر گذار خواهد بود.

از این نوع گرانیت همانند سایر سنگ ها می توان در قسمت کانتر آشپزخانه، پله ها و قسمت های داخلی ساختمان استفاده کرد.

سنگ گرانیت نهبندان

معدن سنگ گرانیت شقایق در شهر نهبندان دارای بهترین و مرغوب ترین گرانیت است. از نظر کیفیت، جذب آب، استحکام و یکنواختی همانند سنگ های سایر معادن می باشد.

در مقایسه با سایر گرانیت ها تنوع کمتری دارد و برخی دارای نقاط مشکی است. به همین دلیل، آن نوع سنگ هایی پرکاربرد هستند که خالص تر و ضخامت بیشتری دارند که از نظر قیمت نیز افزایش می یابند.

مشخصات سنگ گرانیت اسپراخان

گرانیت اسپراخان از جمله سنگ های گرانیت است که از نظر ظاهر بسیار مشابه می باشد. رنگ زمینه آن صورتی مایل به خاکستری است و در موارد زیادی کاربرد دارد.

از جمله موارد استفاده آن می توان در سنگ فرش خیابان، معماری ساختمان، پیاده روها و موارد دیگر اشاره کرد.

استخراج انواع سنگ گرانیت در معادن کشور

این سنگ ها با توجه به مقاومت سایشی بالا، شفافیت، تنوع طرح و رنگ و زیبایی فوق العاده اهمیت زیادی در بازار جهانی دارد. اکثر معماران از گرانیت به عنوان یک سنگ تزئینی در فضاهای مختلف داخلی و بیرونی ساختمان استفاده می کنند.

شرکت سنگ بازالت ماکو با سابقه طولانی دارنده مهم ترین معادن سنگ گرانیت، اندزیت، تراورتن و بازالت در سطح کشور می باشد. با داشتن کارخانه های سنگ بری در مناطق ماکو، فرآیند استخراج سنگ گرانیت را به صورت اسلب و تایل انجام می دهد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *